Cookies

Τι είναι τα cοοkies και γιατί τα χρησιμοποιεί η INTERAMERICAN;

Είναι μικρά αρχεία κειμένων που αποστέλλονται στο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε και αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας, το κινητό σας ή άλλη ηλεκτρονική συσκευή, όσο βρίσκεστε μέσα στην ιστοσελίδα μας. Τα cookies μάς βοηθούν να βλέπουμε την απόδοση και την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας, βελτιώνοντας την παρουσίαση και το περιεχόμενό της, σύμφωνα με τις προτιμήσεις των επισκεπτών μας.

Ποια cookies χρησιμοποιεί ο ιστότοπος

Με την πλοήγησή σας στον ιστότοπο της Anytime ενημερώνεστε την πρώτη φορά που εισέρχεστε στον ιστότοπο με σχετική αναφορά στο κάτω μέρος της σελίδας πως κατανοείτε και αποδέχεστε τη χρήση των cookies για την εύρυθμη λειτουργία του ή εναλλακτικά έχετε τη δυνατότητα μέσω του συνδέσμου «ρυθμίσεις» να επιλέξετε συγκεκριμένα ποια cookies επιθυμείτε και ποια όχι.


Ρυθμίσεις cookies



Στην περίπτωση όπου δεν αποδεχθείτε την χρήση cookies αλλά συνεχίσετε να πλοηγείστε στον ιστότοπο τότε θα γίνει χρήση μόνο των απαραίτητων.

  • Απαραίτητα cookies
    Αυτά τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του ιστότοπου και δεν μπορούν να απενεργοποιηθούν. Συνήθως ρυθμίζονται μόνο ως απόκριση σε ενέργειες που γίνονται από εσάς, που αφορούν ένα αίτημα για υπηρεσίες, όπως είναι η ρύθμιση των προτιμήσεων απορρήτου σας, η σύνδεση ή η συμπλήρωση φορμών. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον browser σας ώστε να μπλοκάρει ή να σας ειδοποιεί σχετικά με αυτά τα cookies, αλλά σε αυτήν την περίπτωση ορισμένα τμήματα της τοποθεσίας μπορεί να μην λειτουργούν. Αυτά τα cookies δεν αποθηκεύουν καμία προσωπική πληροφορία. Στην ίδια κατηγορία περιλαμβάνονται και τα cookies Στατιστικής Ανάλυσης τα οποία μάς επιτρέπουν να μετράμε την επισκεψιμότητα και την προέλευσή της, ώστε να βελτιώνουμε την απόδοση του ιστότοπου μας. Επίσης μας βοηθούν να γνωρίζουμε ποιες σελίδες είναι περισσότερο και λιγότερο δημοφιλείς και να βλέπουμε πώς κινούνται οι επισκέπτες στην τοποθεσία. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται από αυτά τα cookies είναι συγκεντρωτικές και, συνεπώς, ανώνυμες.

Στην περίπτωση όπου αποδεχθείτε τη χρήση όλων των cookies τότε θέτονται σε λειτουργία τα Cookies απόδοσης και τα στοχευμένα cookies:

  • Cookies απόδοσης
    Στην κατηγορία αυτή ανήκουν τα cookies των υπηρεσιών Hotjar και Usabilla που αποσκοπούν στην αξιολόγηση στοιχείων συμπεριφοράς του χρήστη σχετικά με τη χρήση του ιστότοπου και στη βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρει (π.χ. πόσο χρόνο αφιερώνει στο συγκεκριμένο ιστότοπο, σε ποια σημεία επιλέγει να περιηγηθεί, κ.λπ.).Οι υπηρεσίες αυτές χρησιμοποιούν cookies για να συλλέγουν δεδομένα από τη συμπεριφορά των χρηστών, αλλά και των συσκευών που χρησιμοποιούν (π.χ. τύπος συσκευής, λειτουργικό σύστημα, κ.λπ.). Οι πληροφορίες αυτές αποθηκεύονται με ένα ψευδώνυμο, αποτυπώνοντας το προφίλ του χρήστη. Σε καμία περίπτωση οι πληροφορίες αυτές δε χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό μεμονωμένου χρήστη, αλλά ούτε και για την ταύτιση των δεδομένων με αλλά δεδομένα και κατ’ επέκταση τον εντοπισμό του χρήστη.

  • Στοχευμένα cookies
    Αυτά τα cookies ρυθμίζονται από τους διαφημιστικούς συνεργάτες μας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν από αυτές τις εταιρείες για τη δημιουργία ενός προφίλ των ενδιαφερόντων σας και για την εμφάνιση σχετικών διαφημίσεων σε άλλες τοποθεσίες. Λειτουργούν αναγνωρίζοντας με μοναδικό τρόπο το πρόγραμμα περιήγησης και τη συσκευή σας χωρίς να αποθηκεύουν κάποιο προσωπικό δεδομένο. Αν δεν επιτρέψετε αυτά τα cookies, οι διαφημίσεις που θα προβάλλονται θα είναι γενικευμένες και δεν θα ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντά σας.

Διάρκεια ζωής cookies

Πώς μπορείτε να διαγράψετε τα cookies

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να διαγράψετε τα αποθηκευμένα cookies από τις ρυθμίσεις του πλοηγητή (browser), μπορείτε να επισκεφθείτε τις παρακάτω ιστοσελίδες και να ενημερωθείτε για τις απαραίτητες ενέργειες που χρειάζεται να πραγματοποιήσετε.

Το περιεχόμενο της συγκεκριμένης πολιτικής «Πολιτική Cookies» μπορεί να μεταβληθεί οποιαδήποτε στιγμή, με σκοπό την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών που προσφέρει ο δικτυακός τόπος www.anytime.gr. Για το λόγο αυτό οφείλετε να ελέγχετε συχνά το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, ώστε να είστε ενήμερος κάθε στιγμή για την πολιτική που ισχύει.




Ασφάλεια Προσωπικών Δεδομένων

Προσωπικά Δεδομένα

Η Anytime είναι το κανάλι απευθείας πωλήσεων ασφαλιστικών προϊόντων της Εταιρίας «ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΖΗΜΙΩΝ Α.Ε.» η οποία είναι η Υπεύθυνη για την επεξεργασία των Προσωπικών σας δεδομένων στο πλαίσιο των παρεχομένων προς εσάς υπηρεσιών.

Η Εταιρία «ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΖΗΜΙΩΝ Α.Ε.»:• Έχει Αριθμό Μητρώου Ανωνύμων Εταιριών (ΑΡ.Μ.Α.Ε.) 2865/05/Β/86/45. • Έχει Α.Φ.Μ. 094045552 και ανήκει στη Δ.Ο.Υ. Φ.Α.Ε. ΑΘΗΝΩΝ. • Έχει έδρα στη Λ. Συγγρού 124-126, 117 82, Αθήνα. • Είναι μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με αριθμό 74583/21-1-1978. • Εποπτεύεται από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ. Η δραστηριότητα της Εταιρίας «ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΖΗΜΙΩΝ Α.Ε.» επικεντρώνεται σε: • Ασφαλίσεις ζημιών στους κλάδους ασφαλίσεων κατά Ζημιών του Άρθρου 4 Νόμου 4364/2016. • Ασφαλίσεις που προβλέπονται από το Νομοθετικό Διάταγμα 551/1970. • Αντασφαλίσεις κάθε είδους και κλάδου

Οι επισκέπτες και οι χρήστες του www.anytime.gr, για να αποκτήσουν πρόσβαση σε ορισμένες υπηρεσίες που προσφέρονται από το συγκεκριμένο δικτυακό τόπο, είναι απαραίτητο να γνωστοποιήσουν κάποιες από τις προσωπικές τους πληροφορίες, οι οποίες χαρακτηρίζονται ως «δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα».

«Δεδομένο προσωπικού χαρακτήρα» ορίζεται κάθε πληροφορία που αναφέρεται στο υποκείμενο των δεδομένων και μπορεί να προσδιορίσει την ταυτότητά του ή τα στοιχεία επικοινωνίας του. Η γνωστοποίηση των παραπάνω πληροφοριών από τον επισκέπτη ή και τον χρήστη, σημαίνει την αποδοχή του για επιπλέον επεξεργασία τους.

Η Εταιρία δεσμεύεται να συλλέγει και να επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα σύμφωνα με το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (ΕΕ) 679/2016 και το ν. 4624/2019 καθώς και με κάθε άλλη εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία και Αποφάσεις της ΑΠΔΠΧ. Εκτός από την εταιρία ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΖΗΜΙΩΝ αποδέκτες των δεδομένων σας ανάλογα με την ασφαλιστική σας σύμβαση μπορούν να είναι οι εταιρίες ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΖΩΗΣ ΑΕ και ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΕΓΑ με έδρα στη Λ. Συγγρού 124-126, 117 82 Αθήνα και αριθμό τηλεφωνικού κέντρου 210 94 60000, οι οποίες θα τηρούν και θα επεξεργάζονται ως αυτοτελώς Υπεύθυνες για την επεξεργασία αρχεία με προσωπικά δεδομένα, απλά και ευαίσθητα, που παρέχουν με τη θέλησή τους οι επισκέπτες του δικτυακού τόπου της www.anytime.gr. Εκτός από τις Εταιρίες του Ομίλου ΙΝTERAMERICAN, αποδέκτες των συγκεκριμένων δεδομένων μπορεί να είναι οι Δημόσιες αρχές, νοσηλευτικά ιδρύματα, γιατροί, η Υπηρεσία Στατιστικής Ασφαλιστικών Εταιριών, αντασφαλιστές, δικηγόροι, κ.α., έπειτα από υποβολή νόμιμου αιτήματος όπως αναλυτικότερα περιγράφεται στην Ενημέρωση που ακολουθεί.

Η παρακάτω Ενημέρωση για την επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε και λαμβάνουμε σχετικά με εσάς. Εαν έχετε απορίες ή χρειάζεστε βοήθεια ή περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του οποίου τα στοιχεία επικοινωνίας είναι : dpo@interamerican.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ:

«ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΖΗΜΙΩΝ Α.Ε.» και «ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΕΓΑ», «ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΖΩΗΣ Α.Ε.»

(ως αυτοτελώς Υπεύθυνη για την Επεξεργασία η κάθε μια)

(Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Δεδομένων Ε.Ε. 679/2016)


I. Γιατί θα επεξεργαστείτε τα Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα (ΔΠΧ)[1] και τα Ειδικής Κατηγορίας Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα (ΕΚΔΠΧ)[2] μου;

  • Με την αίτηση ασφάλισης που υποβάλλετε, μας δηλώνετε ότι θέλετε να μεταφέρετε τον κίνδυνο που έχετε επιλέξει (π.χ. αστικής ευθύνης κάθε είδους, πυρός, βοήθειας, υγείας κ.λπ.) σε εμάς με την ιδιότητά μας ως Ασφαλιστών (Ασφαλιστική Εταιρία). Εμείς, βάσει των πληροφοριών/δεδομένων που μας δηλώνετε στην αίτηση ασφάλισης, θα πρέπει να σας εντάξουμε σε μια ομοιογενή κατηγορία κινδύνων και να υπολογίσουμε, βάσει των δηλώσεών σας, το κατάλληλο και αναλογικό για εσάς ασφάλιστρο, υπολογίζοντας και εκτιμώντας, μεταξύ άλλων, τη συχνότητα και την ένταση των ζημιών που ενδέχεται να προκύψουν.
  • Για να γίνει αυτό, είναι αναγκαίο να μας δηλώσετε τα συγκεκριμένα ΔΠΧ ή/και τα ΕΚΔΠΧ που αναφέρονται στα σχετικά πεδία της αίτησης ασφάλισης. Τα στοιχεία αυτά είναι αντικειμενικά ουσιώδη για την αξιολόγηση του ασφαλιστικού κινδύνου και για την εκπλήρωση του σκοπού και τη λειτουργία της ασφαλιστικής σύμβασης. Η σωστή και ολοκληρωμένη πληροφόρηση για τα στοιχεία που σας ρωτάμε και στα οποία βασιζόμαστε απόλυτα συνιστά υποχρέωσή σας από τον ασφαλιστικό νόμο (N. 2496/1997) και έτσι θα μπορέσουμε να σας εντάξουμε στην κατάλληλη ομάδα κινδύνου και θα υπολογίσουμε σωστά το ασφάλιστρο που υποχρεούστε να πληρώνετε για την κάλυψή σας.
  • Είναι πιθανό ανακριβής ή ελλιπής πληροφόρηση για τα στοιχεία που σας έχουμε ζητήσει να θεμελιώσει δικαίωμά μας να ζητήσουμε ακόμα και την ακύρωση ή καταγγελία του ασφαλιστηρίου σας, οποιαδήποτε χρονική στιγμή.
  • Για όσο χρόνο θα παραμένει σε ισχύ η σύμβαση ασφάλισης, θα επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία της, με βάση τη ρητή συγκατάθεση που θα μας χορηγήσετε στο παρόν στάδιο μέσω της αίτησης ασφάλισης ή σε τυχόν άλλο μεταγενέστερο στάδιο.

[1] Κάθε πληροφορία που αφορά ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο («υποκείμενο των δεδομένων») όπως αναγνωριστικό στοιχείο ταυτότητας [όνομα, αριθμό ταυτότητας, σωματική, φυσιολογική, ψυχολογική, οικονομική, πολιτιστική ή κοινωνική ταυτότητα του φυσικού προσώπου (Άρθρο 4 Κανονισμού ΕΕ 2016/679)].

[2] Πρόκειται για δεδομένα που αφορούν ενδεικτικά την υγεία, καθώς και την φυλετική ή εθνοτική καταγωγή κ.λπ. (Άρθρο 9 Κανονισμού ΕΕ 2016/679).

II. Σε τι είδους επεξεργασία των δεδομένων μου θα προβείτε;

  • Αφού μας υποβάλλετε την αίτηση ασφάλισης, συμπληρωμένη σε όλα τα πεδία, θα προβούμε, για τους λόγους που προαναφέραμε, σε κάθε πράξη ή σειρά πράξεων επεξεργασίας των δεδομένων σας και με τη βοήθεια αυτοματοποιημένων μέσων όπως π.χ. συλλογή, καταχώρηση, οργάνωση, διόρθωση, αποθήκευση, προσαρμογή, μεταβολή, ανάκτηση, αναζήτηση πληροφοριών.
  • Κάνουμε χρήση αυτοματοποιημένων μέσων για τη λήψη απόφασης στο στάδιο της ανάληψης του κινδύνου, στις ασφαλίσεις υγείας και στις ασφαλίσεις ΙΧ οχήματος. Μέσω αυτών των αυτοματοποιημένων μέσων, στα οποία έχουν ενσωματωθεί σε μεγάλο βαθμό οι κανόνες ανάληψης κινδύνων που εφαρμόζουμε, μας επιτρέπεται να λαμβάνουμε αποφάσεις πιο σύντομα, με μεγαλύτερη ακρίβεια, διαφάνεια και συνέπεια.
  • Ωστόσο, στις περιπτώσεις αυτές, πραγματοποιούνται τακτικοί σχετικοί έλεγχοι από αρμόδιους υπαλλήλους μας. Έτσι, σε περίπτωση άρνησης ασφάλισης (στις ασφαλίσεις υγείας και στις ασφαλίσεις ΙΧ οχήματος) αυτή ελέγχεται πάντα από αρμόδιο υπάλληλό μας.
  • Στα πλαίσια προστασίας των εννόμων συμφερόντων μας, πραγματοποιούμε συχνά ελέγχους, μέσω πιστοποιημένων αυτοματοποιημένων μέσων, για λόγους αποτροπής απάτης σε βάρος μας.

III. Για πόσο χρόνο θα κρατάτε τα δεδομένα μου σε αρχείο;

  • Θα κρατήσουμε τα δεδομένα σας για όσο χρόνο θα διατηρείτε συμβατική σχέση μαζί μας τόσο σε έγχαρτη, όσο και σε ηλεκτρονική μορφή. Σε περίπτωση που, για οποιονδήποτε λόγο, αυτή διακοπεί θα τα κρατήσουμε για όσο χρόνο ακόμα απαιτείται μέχρι να παρέλθει ο χρόνος παραγραφής τυχόν σχετικών αξιώσεων. Ωστόσο, αν η αίτηση ασφάλισης ή τροποποίησης ασφαλιστικής σύμβασης που μας υποβάλλατε δεν έχει γίνει δεκτή, θα την κρατήσουμε για χρονικό διάστημα μέχρι ενός (1) έτους από την υποβολή.

IV. Ποια δικαιώματα έχω σε σχέση με την επεξεργασία των δεδομένων μου;

  • Μπορείτε να ασκήσετε, κατά περίπτωση, τα εξής δικαιώματα: το δικαίωμα πρόσβασης (για να μάθετε ποια δεδομένα σας επεξεργαζόμαστε, για ποιο λόγο και τους αποδέκτες τους[3]), διόρθωσης (για να διορθωθούν τυχόν ελλείψεις ή ανακρίβειες των δεδομένων σας[4]), διαγραφής (δικαίωμα στη λήθη) (διαγραφή τους από τα αρχεία μας, εφόσον όμως η επεξεργασία τους δεν είναι πλέον απαραίτητη[5]) περιορισμού της επεξεργασίας (σε περίπτωση αμφισβήτησης της ακρίβειας των δεδομένων κ.λπ[6].) φορητότητας (να λάβετε τα δεδομένα σας σε δομημένο και κοινώς χρησιμοποιούμενο μορφότυπο)[7].
  • Τα δικαιώματα αυτά ασκούνται χωρίς κόστος για σας, με την αποστολή σχετικής επιστολής ή e-mail στον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων, εκτός αν επαναλαμβάνονται συχνά και λόγω όγκου έχουν για εμάς διοικητικό κόστος, οπότε θα επιβαρυνθείτε με το σχετικό κόστος.
  • Εφόσον ασκήσετε οποιαδήποτε από τα δικαιώματά σας αυτά, θα λάβουμε κάθε δυνατό μέτρο για την ικανοποίηση του αιτήματός σας εντός τριάντα (30) ημερών από τη λήψη του σχετικού αιτήματος, αφού σας ενημερώσουμε είτε για την ικανοποίησή του, είτε για τους αντικειμενικούς λόγους που εμποδίζουν την ικανοποίησή του.
  • Πέραν αυτών, μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να εναντιωθείτε στην επεξεργασία των ΔΠΧ και ΕΔΠΧ σας για τους σκοπούς της σύμβασης ασφάλισης, ανακαλώντας της συγκατάθεσή σας. Ωστόσο, αυτό θα οδηγήσει σε λήξη της σύμβασης ασφάλισής σας και σε μη κάλυψή σας, επειδή (σύμφωνα και με όσα προαναφέρθηκαν) καμία σύμβαση ασφάλισης δεν λειτουργεί χωρίς επεξεργασία των ΔΠΧ ή/και των ΕΠΔΧ του ασφαλισμένου προσώπου (υποκειμένου των δεδομένων).

V. Πώς διασφαλίζετε την ασφάλεια των δεδομένων μου;

  • Η ασφάλεια των δεδομένων σας είναι για μας απόλυτη δέσμευση. Για να το πετύχουμε αυτό, εφαρμόζουμε όλα τα σύγχρονα και κατάλληλα για τους σκοπούς της επεξεργασίας τεχνικά (ενδεικτικά, κρυπτογράφηση, ανωνυμοποίηση) και οργανωτικά μέτρα, την ανταπόκριση των οποίων ελέγχουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

VI. Πού θα διαβιβάσετε τα δεδομένα μου;

  • Τα δεδομένα σας θα διαβιβαστούν σε τμήματά μας που είναι αρμόδια για την ανάληψη του κινδύνου, για την ορθή και απρόσκοπτη λειτουργία του ασφαλιστηρίου σας, καθώς και για την αποζημίωσή σας. Ενδεικτικά αναφέρουμε το τμήμα ανάληψης κινδύνων (underwriting), το τμήμα εκδόσεων, το τμήμα αποζημιώσεων, το αναλογιστικό τμήμα, τη νομική υπηρεσία κ.λπ.
  • Τα δεδομένα σας, ενδέχεται να διαβιβαστούν και να καταστούν προσιτά και από νομικά πρόσωπα ή/και φυσικά πρόσωπα με τα οποία, κατά καιρούς, διατηρούμε συμβάσεις για την ορθή και με βάση τους όρους των ασφαλιστηρίων συμβολαίων αποζημίωση των ασφαλισμένων μας, καθώς και για την εκτίμηση της ζημιάς. Επίσης τα δεδομένα σας, στα πλαίσια της λειτουργίας της σύμβασης ασφάλισής σας μπορεί να διαβιβαστούν σε διάφορα νοσηλευτικά ιδρύματα, γιατρούς, δημόσιες αρχές, ερευνητές αποζημιώσεων κ.λπ. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι, στην περίπτωση αυτή, αυτά τα νομικά ή/και φυσικά πρόσωπα θα επεξεργαστούν τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας αποκλειστικά για το σκοπό παροχής υπηρεσιών προς εμάς και όχι προς ίδιο όφελος, ενεργώντας ως εκτελούντες την επεξεργασία.
  • Σε περίπτωση συναίνεσης της επεξεργασίας των δεδομένων σας για προωθητικούς σκοπούς, ενδέχεται να διαβιβαστούν και να καταστούν προσιτά και από νομικά πρόσωπα ή/και φυσικά πρόσωπα με τα οποία, κατά καιρούς, διατηρούμε συμβάσεις, τα οποία αναλαμβάνουν την διεξαγωγή αυτής της ενέργειας.
  • Τα δεδομένα σας, ενδέχεται να διαβιβαστούν, να καταστούν προσιτά και να τύχουν επεξεργασίας από τη μητρική μας εταιρεία «Achmea B.V.», που εδρεύει στην Ολλανδία, καθώς και από άλλες εταιρείες του ιδίου Ομίλου Achmea, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Σε κάθε διαβίβαση λαμβάνουμε πάντα κάθε μέτρο ώστε τα δεδομένα που θα διαβιβάζονται θα είναι πάντα τα ελάχιστα αναγκαία και ότι θα συντρέχουν πάντα οι προϋποθέσεις για νόμιμη και θεμιτή επεξεργασία.

VII. Θα κάνετε επεξεργασία των δεδομένων μου και για εμπορικούς σκοπούς;

  • Σε περίπτωση συναίνεσης της επεξεργασίας των δεδομένων σας για προωθητικούς σκοπούς, για το χρόνο διάρκειας της επεξεργασίας που σας αναφέρουμε παραπάνω, θα επεξεργαστούμε μόνο τα ΔΠΧ σας (όχι όμως αυτά των ΕΚΔΠΧ) και για σκοπούς προώθησης άλλων ή συμπληρωματικών με τις ανάγκες σας ασφαλιστικών προϊόντων ή υπηρεσιών είτε της εταιρείας μας, είτε άλλων εταιρειών του Ομίλου ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ. Οι σχετικές ενέργειες ενδέχεται να πραγματοποιηθούν και μέσω συνεργαζόμενων παρόχων (π.χ mailchimp).
  • Mπορείτε να εναντιωθείτε ανά πάσα στιγμή σε αυτή την επεξεργασία των δεδομένων σας (για εμπορικούς σκοπούς) μέσω της αποστολής σχετικού αιτήματος στον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων. Στην περίπτωση αυτή, τα δεδομένα σας δεν θα υποβάλλονται πλέον σε επεξεργασία για εμπορικούς σκοπούς.

VIII. Πώς μπορώ να υποβάλλω καταγγελία/διαμαρτυρία;

  • Για οποιοδήποτε θέμα αφορά την επεξεργασία των δεδομένων σας μπορείτε να απευθύνεστε στο γραφείο Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων (ΥΠΔ) του Ομίλου ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ: τηλ 2109462000 email dpo@interamerican.gr
  • Επίσης, διατηρείτε πάντα το δικαίωμα να απευθυνθείτε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία μπορεί να δεχθεί και την υποβολή σχετικών παραπόνων είτε σε γραπτή μορφή στο πρωτόκολλό της (Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα) είτε ηλεκτρονικά (www.dpa.gr).


[3] Άρθρο 15 Κανονισμού ΕΕ 2016/679
[4] Άρθρο 16 Κανονισμού ΕΕ 2016/679
[5] Άρθρο 17 Κανονισμού ΕΕ 2016/679
[6] Άρθρο 18 Κανονισμού ΕΕ 2016/679
[7] Άρθρο 20 Κανονισμού ΕΕ 2016/679

${loading}