Αρχική Αυτοκίνητο Ανασφάλιστα Οχήματα

Ασφάλισε το αυτοκίνητό σου
με μηνιαίες άτοκες δόσεις!

Υπολόγισε τώρα
Νομοθετικές ρυθμίσεις για τα ανασφάλιστα οχήματα

 

Στην σχετική νομοθεσία προβλέπονται οι διαδικασίες για την ενημέρωση των ιδιοκτητών των ανασφάλιστων οχημάτων σχετικά με την επιβολή των προστίμων.

Συγκεκριμένα:

 • Οι ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων θα ενημερώνονται με επιστολή, η οποιά θα αποστέλλεται, είτε με e-mail, είτε ταχυδρομικά, είτε μέσω του TaxisNet, από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γ.Γ.Δ.Ε. (Δ.ΗΛΕ.Δ.), ότι πρέπει να ασφαλίσουν το όχημά τους. Δεν υποχρεούνται ωστόσο να ασφαλιστούν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων για τα οποία έχουν κατατεθεί πινακίδες.

 • Απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφάλιση είναι να καταβληθεί πρώτα το ηλεκτρονικό παράβολο υπέρ του Δημοσίου.

 • Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων δεν προβούν στην καταβολή του ηλεκτρονικού παραβόλου και την ασφάλισή τους, η Δ.ΗΛΕ.Δ θα αποστέλλει τα στοιχεία τους στην αρμόδια Αστυνομική αρχή του τόπου διαμονής τους, για τις προβλεπόμενες κυρώσεις, σύμφωνα με τα άρθρα 5 παράγραφος 4 και 12 του Π.Δ. 237/1986. Προβλέπεται πρόστιμο για ανασφάλιστα δίκυκλα, για επιβατικά αυτοκίνητα και για φορτηγά. Παράλληλα με το τσουχτερό πρόστιμο, οι οδηγοί, ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων δεν πρόκειται να αποφύγουν την αφαίρεση πινακίδων, άδειας κυκλοφορίας και διπλώματος για 6 μήνες.

 • Σε περίπτωση που ένα ανασφάλιστο όχημα προκαλέσει ζημιά σε άλλο ασφαλισμένο όχημα, τότε ο νόμος προβλέπει αφαίρεση πινακίδων για 2 χρόνια, αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας, ποινικές κυρώσεις και τα παραπάνω χρηματικά πρόστιμα.

 • Για την επιστροφή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας χρειάζεται η προσκόμιση του Ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Για να επιστραφεί η άδεια ικανότητάς οδηγού πριν την χρονική διάρκεια που ορίζεται σύμφωνα με τα παραπάνω, χρειάζεται:
  • να πληρωθεί το αντίστοιχο διοικητικό πρόστιμο.
  • η προσκόμιση του Ασφαλιστηρίου συμβολαίου.
 

Με τις παραπάνω νομοθετικές προβλέψεις, αναμένεται να περιοριστεί σημαντικά το φαινόμενο των ανασφάλιστων οχημάτων, μιας και τα πρόστιμα που θα κληθούν να πληρώσουν οι ανασφάλιστοι οδηγοί θα ξεπερνούν κατά πολύ το χρηματικό ποσό μιας ασφάλισης αυτοκινήτου, ενώ παράλληλα θα υποστούν διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

 

Ποια είναι η λύση;

Με την Anytime, την 1η direct ασφάλιση από την INTERAMERICAN, μπορείτε να νιώθετε σίγουροι και ασφαλείς με την επιλογή σας.

Ασφαλιστείτε online σε λιγότερο από 5 λεπτά:

 • Υπολογίστε τα ασφάλιστρά σας και επιλέξτε το πρόγραμμα που καλύπτει τις ανάγκες σας.
 • Αγοράστε το συμβόλαιό σας online και θα λάβετε το συμβόλαιο και όλα τα απαραίτητα έγγραφα στο e-mail σας.
 • Εκτυπώστε το συμβόλαιό σας, απευθείας, από το σπίτι ή το γραφείο.

Για να ασφαλιστείτε τηλεφωνικά, καλέστε μας στο 801 11 30000, 24ώρες το 24ωρο.

 

Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που εμπλακείτε σε ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα;

Σε περίπτωση που εμπλακείτε σε ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα, θα πρέπει να καλέσετε αμέσως την Τροχαία, γιατί η καταγραφή του συμβάντος, των στοιχείων του ανασφάλιστου οχήματος και του οδηγού του είναι απαραίτητη.

Αν είστε ασφαλισμένος στην Anytime, τότε καλέστε επιπλέον τη Γραμμή Οδικής Βοήθειας 1158, ώστε να έρθουν επιτόπου οι άνθρωποι της INTERAMERICAN για την καταγραφή του περιστατικού και τη φωτογράφιση των εμπλεκόμενων οχημάτων.

Η Anytime συμπεριλαμβάνει σε όλα τα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου την κάλυψη υλικών ζημιών από ανασφάλιστο όχημα, οπότε θα καλύψει η ίδια το κόστος για την επισκευή, εφόσον δεν είστε υπαίτιος για το περιστατικό.